Dirgenler İlkokulu´nun Tarihçesi

28.10.2013 1800

Köyümüzde ilkokul 1958 yılında açılmıştır. Dirgenler İlkOkulu, 2002 yılında kapatılarak okul öğrencileri, Kasaba Şehit Yusuf Polat YİBO´da taşımalı eğitim kapsamına alınmıştır. Okulumuz, Kaymakamımız Selami KAPANKAYA´nın girişimi ile restore edilerek 2012 yılında, Dirgenler İlkokulu adıyla tekrar eğitime açılmıştır. 2013 yılında okulumuza üç yeni derslik yapılmış ve okulumuzun bahçe duvarları yenilenmiştir. 2013 yılında hizmete açılan okulumuz iki binadan oluşmaktadır. Ana binada, ilkokul öğrencileri eğitim görmektedir. Ana bina 4 derslik, 1 Öğretmenler odası, 1 müdür odası, 1 depo ve 1 yemekhaneden oluşmaktadır. Anasınıfı Binası, 1 derslik olarak okul bahçesinde bulunmaktadır.

Okulumuz İlçe merkezine 29 km, il merkezine 166 km uzaklıktadır.  Okulumuzun ısınması klima ile sağlanmaktadır.

köyümüzün geçim kaynağı genel olarak seracılıktır.

Okulun/Kurumun özellikleri: Gündüzlü – Normal Öğretim Yapılıyor.

Mevcut bölümler:

1- Okul Ana Binası: 1 İdareci Odası, 1 Öğretmenler Odası, 4 derslik,1 çok amaçlı salon ve 2 kabin öğrenci tuvaletinden ibarettir.

2- Anasınıfı Binası: 1 derslik olarak okulumuzun bahçesinde yer almaktadır.